2013. november 8., péntek

Túra talján #2

Miért a #2? Azért, mert van már egy első blog is, Túra talján címmel. Ez tehát olaszországi utazásunk második része.

2013 ősze. Amilyen időjárás volt, őszről nem nagyon beszélhetünk. Inkább tavaszi időjárás volt. A lényeg: egy hetet töltöttünk Olaszországban október végén és november elején. Néhány képpel szeretném az élményeinket illusztrálni, ha nem gond... :)

"Remélem ennyire nem lesz rémes!"

Autóval vállalkoztunk egy közel 3000 km-es útra, négyen, a család egy része. A tervezett útvonal az alábbi képen megtekinthető. Gazdag programot terveztünk erre a 6 napra, a felkészülést segítették az olaszországi utazásokról szóló blogok, az útikönyvek és egyéb internetes források. Lássuk az útvonalat:

Városról városra

Pécsről október 27-én, éjjel 3 órakor indultunk, Szlovénián át Verona felé. A szlovén autópályadíjakról: információk. Az olaszországi autópályák kapus díjbeszedési rendszerben működnek, viszonylag drága, de azért annyira nem, mint például Franciaországban. A legtöbb kapunál automata léptet be, illetve ki. Árak: európai autópályák.
Ha nem autópályán megyünk, hanem főutakon, akkor - az általunk bejártak szakaszok esetében - "körforgalom-mérgezést" kaphatunk. Gyakorlatilag száz méterenként körforgalommal találkoztunk. Már szédültünk... :) Az útjelzések rendben működnek :), akár GPS nélkül is utazhatunk. Rossz tapasztalatunk nem volt, az utak állapota közepes, rendőr egyszer állított meg bennünket, udvarias volt és angolul kommunikált.

"Klasszikus feldolgozás"

Szép út volt, sokat láttunk, remélem jól fog szórakozni, aki átböngészi a bejegyzéseket! Nem fotós túra volt, így csak a standard dolgokra "gyúrtam", de azért igyekeztem apró hangulati elemeket is megragadni!

Jó nézelődést kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése